Bett 2019

Van 22 januari tot 26 januari zijn wij met een delegatie van het ROC van Twente naar de Bett in Londen geweest. Sommigen van ons met een concreet doel en sommigen meer voor inspiratie. Hieronder een korte samenvatting van mijn en een aantal van mijn collega’s ervaringen in Londen en de Bett.

Op dinsdag 22 januari vertrekken we gezamenlijk vanuit Hengelo om ‘s avonds aan te komen in het hotel en direct een netwerk etentje te doen met z’n allen. laat ik direct vooropstellen dat de etentjes misschien wel de meeste inspiratie hebben gegeven! De eerste avond zijn we ingedeeld bij de collega’s die met soortgelijke interesses naar de Bett gingen, mooi om op deze manier met elkaar in gesprek te gaan!

De eerste dag op de Bett en ik ben er met een concreet doel naar toe gegaan. Mijn doel was om te kijken hoe wij de lessen met 360 graden video’s en Virtual Reality kunnen verrijken. Op de Bett heb je dit jaar genoeg stands waar je naar toe kan gaan om hier informatie over in te winnen.

ClassVR

Zelf vond ik het heel interessant om bij ClassVR te kijken. ClassVR is een platform waarbij je als docent op afstand de regie kan overnemen van de VR brillen. Daarnaast bieden zij deze VR brillen natuurlijk ook aan. Een korte samenvatting zie van ClassVR zie je hieronder:

Nadat ik in gesprek ben gekomen met de mensen van deze organisatie kom ik erachter dat wij binnen het ROC ook al een paar koffers hebben met VR Brillen en deze applicatie. Tijd om eens te gaan netwerken binnen het ROC. We hebben afgesproken om op korte termijn ook samen eens te gaan ontdekken wat er allemaal al is en hoe we dit kunnen gaan inzetten. Dit omdat we op dit moment alleen nog maar losse 360 video’s hebben die wel worden bekeken maar nog niet tot het gewenste leerresultaat hebben geleid… althans klassikaal.

Daarna hebben wij nog gekeken bij onder andere de Mircosoft VR stand en een stand van HP. Veelal komt het overeen alleen trekt het mij heel erg dat je als docent de regie hebt en een klas tegelijk kan bedienen en of dat de student individueel op zijn of haar eigen tempo verder kan gaan met de VR stof.

Een dag op de beurs vliegt voorbij, dit mede doordat ik samen met een groep gezellige collega’s heb rondgelopen en op deze manier ook veel inspiratie op doe. Zie hieronder een korte rondleiding op de beurs waarbij je op de stipjes kan klikken voor meer informatie of om door te gaan naar de volgende foto!

City of Westminster College

De tweede dag hebben we zowel de beurs bezoekt als een school in Londen, het City of Westminster College. Een rondleiding op deze school kregen we in kleine groepjes van studenten zelf. Deze studenten moeten leren hoe ze om moeten gaan met onbekenden en hoe ze dan moeten socializen. Een erg interessante rondleiding waarbij je toch wel veel overeenkomsten ziet met het ROC van Twente.

Hierna hebben we nog een presentatie gehad over MS Teams. Ze lieten zien hoever zij hier al mee zijn en de zijn de “gebruikelijke” vragen werden beantwoord over de Brexit e.a.

De Volgende ochtend zijn we op de Bett nog bij de presentatie geweest van CWC. Deze ging over Teams en de mogelijkheden die mij weer aan het denken hebben gezet.

Al met al een inspirerende week waarbij ik enthousiast terug kom in Nederland en aan de slag ga. Ik zie veel mogelijkheden om aan de slag te gaan met zowel 360 video’s en VR! Maar ook met mijn docententeam verder te gaan met MS Teams en hier alles uit te halen wat erin zit!

Tijd om te gaan rebellen!

2019 is nog lang niet voorbij

0 reacties

Geef een reactie