Dé CVI Conferentie 2019 (een zee aan mogelijkheden)

Dit jaar zal de CVI conferentie plaatsvinden op 27 en 28 maart 2019 in Den Haag, in het Car Jeans (ADO) Stadion. Gastcollege dit jaar is ROC Mondriaan.

Deze CVI Managementconferentie is dé plek bij uitstek om kennis te delen, elkaar te ontmoeten en te inspireren. Het delen van innovatieve ideeën, unieke vernieuwende concepten en creatieve oplossingen voor de meest uiteenlopende uitdagingen, daar gaat het om bij een CVI Conferentie.

ROC van Twente

Daarom zal ik ook met mijn collega Niek Vervoorn dit jaar een workshop geven “360 Video in de klas” vanuit het ROC van Twente.

Plaatsgebonden leren?

Het is het jaar 2019 en het onderwijs en de manier van het geven van onderwijs zal veranderen of is al veranderd. Tijd en plaats gebonden leren wordt vrijer? gelaten… De manier van leren zal niet meer alleen plaats vinden vanuit het boek maar ook van video’s.

Experimenteren..

Wij als ROC van Twente experimenteren op dit moment met het maken van 360 video’s waarin de theoretische lesstof wordt verwerkt. Dit doen we omdat wij merken dat onze studenten (Entree ass. Verkoper Retail & verkoper niveau 2) bij ons makkelijker leren van video’s die ze op een later tijdstip ook thuis kunnen bekijken. Of dit nu thuis is, in de trein of op school kiezen ze zelf. Doordat de studenten MS Teams in combinatie met YouTube gebruiken hebben ze altijd direct toegang tot de video’s! Daarnaast zullen we ook laten zien waarom alleen een 360 video niet werkt en je moet combineren met andere programma’s om het ideale leerklimaat te bereiken.

Visie

Tijdens onze workshop zullen wij de huidige manier VS de toekomstige manier van lesgeven presenteren. En hoe wij als college (Commercie en Ondernemen) hier tegen aan kijken.

  • Hoe te gebruiken
  • Waar moet je aan denken (scenario’s)
  • Wat brengt de toekomst of is er al?!…

We zullen onze camera meenemen met voorbeelden en de VR bril die wij gebruiken en laten zien hoe de studenten dit gebruiken. Daarnaast hebben we de aandacht voor het bedenken van scenario’s in je eigen omgeving en deze “wellicht” te verfilmen.

Houdt de website van CVI goed in de gaten wanneer mijn collega Niek en ik er staan om de workshop te geven!


0 reacties

Geef een reactie