De afgelopen 2 weken was het vakantie… zon, zee & een drankje. 20.00 uur en de kinderen liggen in bed….wat doe je dan? Netflix. En als je dan een avond niets echt te kijken hebt, dan wil ik nog wel eens door de documentaires scrollen. Hier viel mijn oog op de docu “The Creative Brain”. Maar waar gaat dit nu precies over?

Neurowetenschapper David Eagleman verdiept zich in het creatieve proces van innovators en onderzoekt breinbrekende en riskante manieren om creativiteit op te wekken. In deze documentaire verkent Eagleman de verhalen van mensen, áchter de wetenschap. Hij ontmoet gevestigde vakmensen met verschillende achtergronden, en ontrafelt het creatieve proces.

Wat voor mij weer even als eyeopener kwam, is dat creativiteit voor iedereen anders is. Waar de ene persoon direct een antwoord klaar heeft op een vraag heeft de ander weer meer creativiteit in bijvoorbeeld de financiën…

Iedereen is dus creatief, de 1 op digitaal vlak en de ander op analoog vlak. Maar creativiteit kan je wel opwekken door te inspireren. Dit proberen wij ook te doen middels deze website, Inspireren & Rebelleren!

Ik ben benieuwd wat jullie van deze docu vinden! Veel kijk plezier!


0 reacties

Geef een reactie