Minecraft was al een aantal jaren te spelen in VR (Virtual Reality), bijvoorbeeld op de Samsung Gear VR. Nu heeft Microsoft aangekondigd dat er een nieuwe versie op de markt komt van Minecraft en dat het hier gaat om een ware AR (Augmented Reality) versie. De afgelopen jaren hebben bedrijven zoals Google en Apple ingezet op deze technologie. Deze technologie houdt in dat er een extra laag over de echte wereld wordt geprojecteerd. We kennen deze technologie bijvoorbeeld van de rage Pokémon Go, Super Mario AR en tegenwoordig heeft ook Angry Birds een AR game op de markt.

Deze zomer zal een zogeheten gesloten Bèta-test plaatsvinden van de AR versie van Minecraft Earth. Klik hier om je in te schrijven. Hier kun je je voor aanmelden als je Android 7 of hoger hebt en dat je telefoon wel een ARCore moet hebben. Een lijst met apparaten die beschikken over zo’n ARCore vind je hier. Je krijgt bij inschrijving een gratis skin. De game zal gratis te downloaden zijn.

Wat is er speciaal aan deze AR versie van het spel?

In de echte wereld ga je op zoek naar groepjes blokken, kisten en/of mobs waar je op kan klikken. Verander je tuin in een dierentuin, wordt aangevallen door Minecraft skeletten of plaats Minecraft bomen voor het huis van je buurman. Je kunt hogere niveaus bereiken door grondstoffen te verzamelen, mobs te verslaan en door ervaringspunten te verdien in het spel.

In het spel creëer je je eigen virtuele wereld, gebruik bouwplaten om gebouwen te ontwerpen en te bouwen. Net als in de niet AR versie van het spel kan je de wereld van boven af bekijken, meesterwerken delen en andermans creaties bekijken.

Kijk hieronder de trailer van Minecraft Earth