Enige tijd geleden kreeg ik een berichtje van Pascal Koole met de vraag of ik als wildcard deelnemer zou mee willen doen met de Pilot module veranderkunde voor i-coaches. Hier bij ons bij het ROC van Twente ook wel “Pilot module veranderkunde voor Ambassadeur Educatieve Technologie” genaamd. Natuurlijk wil ik daar aan mee doen! Behalve dat ik het een mooi veranderplan kan opleveren hier bij het ROC, ben ik ook erg nieuwsgierig naar hoe dat nu gaat “Leren op afstand”

Een week voordat de module echt van start gaat hebben we een testavond gehad, op deze manier kunnen we testen of alle functionaliteiten van het programma werken. Wij hebben een link gekregen voor het programma Adobe Connect. Nadat je deze hebt gedownload opent hij deze applicatie op je laptop vanzelf wanneer je op de link voor de studie klikt. Na een uitvoerige test ben ik erachter gekomen dat dit echt wel een handig programma waarbij je veel opties hebt! Even in het kort:

Over de functionaliteiten kan ik een heel stuk schrijven maar dat doe ik pas op het einde van de module omdat ik er dan genoeg mee heb gewerkt. Dus terug naar de module “Veranderkunde voor i-coaches”. Als voor opdracht hebben wij een eerste concept veranderplan moeten inleveren dit is het uitgangspunt om verder aan te werken tijdens deze module. Tijdens onze eerste bijeenkomst heb ik veel geleerd van Pascal Koole en Bianca Buts die de workshops geven.

Maar ik heb ook veel geleerd tijdens mijn “Break-out sessies” van mijn mede i-coaches! Je komt op dat moment erachter dat je als i-coach bijna allemaal tegen dezelfde zaken aanloopt! Tijd om te gaan veranderen, tijd om Bruggen te bouwen! Tijd om te gaan Rebelleren! Ik ben dan ook erg benieuwd wat de komende workshops gaan brengen.

Wanneer de pilot afgelopen is zal ik een uitgebreide blog hierover schrijven en jullie vertellen hoe ik het ervaren heb wat betreft de lessen en het systeem. Wil je meer weten over de module kijk dan ook op de site van Pascal Koole: https://pascalkoole.nl/2019/05/20/veranderkunde-voor-i-coaches/