Deze week werd ik gevraagd waarom onze school een website heeft en welk doel deze heeft.

We leven in een digitaal tijdperk waar mensen veelal op social media “van zichzelf laten horen”.  Voor het grootste gros is internet de grootste bron van informatie, en dit geldt zeker ook voor mij. Ruim 90% van de inwoners van ons koude kikkerlandje heeft internet thuis, meer dan 9 miljoen Nederlanders winkelen online, maar een website, is dat niet achterhaald?

Mijn antwoord is nee!

Als ik zelf op zoek ben naar iemand, een bedrijf of informatie over een product, ga ik direct naar de desbetreffende website.

Dat gezegd hebbende: Iedereen kan dag en nacht onze website bezoeken en daarop een indruk krijgen waar wij voor staan, wie wij zijn en wat wij te bieden hebben. Deze website is veilig en bovendien snel en gemakkelijk te bewerken, zodat informatie te allen tijde up to date is.

Zoals ik hierboven heb beschreven is je website een visitekaartje, vooral gericht op nieuwe bezoekers. Met een website laat je zien dat je uniek bent, dat je werk uniek is en hiermee overtuig je potentiële nieuwe klanten of in mijn geval nieuwe ouders die op zoek zijn naar een passende school voor hun kind.

Met andere woorden : Een goede website laat zien waar je trots op bent en om (nieuwe) bezoekers te enthousiasmeren!